Skip Navigation

Vegye meg most!

Ár:  Ft 2860.00
2860.00
Mennyiség:
nyomtatás
TÉL | TÉL » Környezetbarát téli jégoldók és síkosságmentesítők | TÉL » útszóró - síkosságmentesítő | TÉL » Téli jég és síkosságmentesítők táblázata | AKCIÓK

kalcium klorid (Cacl2) 10kg granulátum 77%

10kg kalcium klorid granulátum jeges, havas felületek olvasztására, csúszásmentesítésére - 30 celsius fokig.

utakra, járdákra szórva hatékonyan felolvasztja a jégpáncélt, és oldott állapotban kevésbé káros a növényekre valamint tartósabban hat, mint a nátrium-klorid, valamint lényegesen alacsonyabb hőmérsékleten is használható (-25 foknál sem fagy vissza).
A kalcium-klorid alkalmas mind a megelőző kezelésre (havazás, eső előtti kijuttatás), mind az utókezelésre (már lehullott csapadék, hó, kialakult jégpáncél olvasztására)
A kalcium-klorid granulátum gyorsan köti meg illetve gyűjti a környezetéből a nedvességet, párát, így azonnal oldat formájába kerül, és percek alatt elindul a látványos olvasztási folyamat. A többi anyag, így például az útszóró só is csak a vízzel történő direkt érintkezéssel tud oldatot képezni a párából nem. Így alacsony hőmérsékleten, amikor nem folyékony, hanem fagyott állapotban van a lehullott csapadék, akkor már nem képesek oldatot képezni, és így nem képesek olvasztani sem.
OLVASZTÁSI KÉPESSÉG
A jégmentesítő anyagoknak egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy adott idő alatt, adott mennyiségű anyag mennyi jeget képes felolvasztani, azaz az olvasztási képesség. A kalcium-klorid a vízzel történő érintkezésekor lezajló exoterm folyamat, és a vízmegkötő képessége miatt többször annyi jeget képes felolvasztani, mint az útszóró só. Az olvasztási kapacitás hőmérsékletfüggő. Az alacsonyabb hőmérséklet tartományokban hatványozottan jelentkezik a különbség, mert az útszóró só oldata -7 celsius fok körül már elkezd visszafagyni.
Hőmérséklet függően akár 3-ad, 4-ed annyi anyag elegendő, mint az útszóró sóból
Az útszóró só -5 és -7 fok környékén elkezdi elveszíteni a hatását, és komoly veszélyt jelenthet az ebből eredő talaj menti visszafagyás.
Ugyanazon mennyiségű kalcium-klorid -4 °C fokon, 30 perc alatt 4-szer annyi jeget képes feloldani, mint az útszóró só, amely különbség -10 °C fok környékén akár 8-szorosára is felmehet. A különbség még jelentősebb lehet, ha rossz minőségű az útszóró só. Az általunk forgalmazott kalcium-klorid garantáltan egyen minőségű.
De a legfontosabb, hogy a kalcium-klorid sokkal gyorsabban olvasztja a jeget. A téli út illetve járdaüzemeltetésnél a legfontosabb szempontok a nagy olvasztó kapacitás és az olvasztási sebesség.
A kevesebb anyagfelhasználás kevesebb szállítási és raktározási költséggel jár, illetve egy töltéssel nagyobb területet tud kezelni a szóró jármű
SZÜKSÉGES MENNYISSÉGEK
Az olvasztási kapacitásból adódik, hogy adott körülmények között mennyi anyagot kell kijuttatni 1 négyzetméterre. Az alábbi tábla mutatja a havazási és hőmérséklet függvényében. A tapasztalat alapján 20 gramm/nm az átlagos adagolási szükséglet. A hatékonyságból eredő kisebb anyag felhasználási szükségletből eredően csökkennek a tárolási, szállítási költségek, valamint a kihordó jármű egyszerre nagyobb felületet tud kezelni.
A kisebb kijuttatott mennyiség az útszóró sóhoz képest jelentősen csökkenti a környezetre gyakorolt hatását is a kezeléseknek.

KÖRNYEZETI HATÁSOK Hatása a növényzetre: A kalcium-klorid műtrágyaként is használatos, ezért a növényzetre nincs káros hatással, és a szükséges kijuttatási mennyiség is töredéke az útszóró sóhoz képest.
Hatása a betonra, aszfaltra:
Sokunkban fenntartások vannak a jégmentesítők betonra gyakorolt hatásukkal kapcsolatban. A vizsgált anyagok között csak az ammónium-szulfát és ammónium-nitrát tartalmú anyagok voltak negatív hatással a betonra. A többi anyag, kémiailag nem károsította a betont, de hatással lehet a víz fagyáspontjára.
Amikor a víz fagyáspontja alacsonyabb, akkor a fagyás-olvadás ciklusszáma megnövekedhet. Ez a megnövekedett ciklusszám oka lehet a beton károsodásának. A folyamatot minimalizálja, illetve megszünteti, ha a keletkező oldat fagyáspontja messze a környezeti hőmérséklet alatt van. A kalcium-klorid -25 foknál sem fagy meg, így nem okoz fagyási károkat a betonban, aszfaltban.

 

Minimális rendelés: 300 kg

« vissza

zeolit, fűnyírás, kertfenntartás, kertépítés, öntözőrendszer, telepítés, gazolás, kertészeti, munkák, síkosság, mentesítés, útsó, zöldterület rendezés, útszórósó, kerítés, útsó, akció, kertrendezés, jégmentesítő, kertépítés, füvesítés, zeolit, tereprendezés, fűnyírás, síkosság, mentesítő, útsó, útkáli, csúszásmentesítő, jégmentesítő, fűnyírás, hóeltakarítás, zöldterület, fenntartás, kertépítés, gallyazás, metszés, fakivágás, földszállítás, műtrágyázás, zöldterület, fenntartás, útszóró, sószóró, sószórás, szórás, útsó, akciós, gépek, eszközök, eladása.

gyepszőnyeg

idegenvezetés

csúszásmentes beton

ecoclean

zeolit

cukor eladás

aukciók

Horvátországi apartmanok

olcsó szállás

kinai piac

teenmodel

olcsó repjegy

betoncsiszoló

brandstock

fogyókúra tippek

zeolit depo

villám fogyókúra

callgirl service

betoncsiszolás

mininova

parketta felújítás

fogyokura

betoncsiszolás

kabrio

betonozás

gránit

padlócsiszolás

marble polishing