Skip Navigation

Kerti-Tippek

KOMPOSZT:

  • Komposztolásra minden szerves hulladék alkalmas
  • A jó komposzt elengedhetetlen összetevői:Egészséges növényi hulladék, egy kis szalmás istállótrágya, vegyes műtrágya , mészpor
  • A fahamut ha összegyüjtjük a komposztba keverve szintén jól hasznosíthatjuk.
  • A komposztba vastagabb növényi részeket, csak felaprítás után tegyünk
  • A felmagzott gyomnövényeket kb 2 hétig tegyük víztartályba mielőtt komposztálnánk
  •  Diófalevelet ne tegyünk komposztba mert növekedésgátló hormont tartalmaz!
  • A komposzthalmot időszakonként át kell forgatni
  • fertőzött beteg növényi részeket ne tegyünk a komposztbanyári nagy melegben, locsolással vagy letakarással segítsük a komposzt "érését"


Néhány gondolat a gyep ápolásához

 

A gyepgondozás kora tavaszi munkáin már túl vagyunk. Ez abból állt, hogy a fűfelületen keletkezett foltokat kitisztítottuk, és fűmag szórással bevetettük. A tápanyag utánpótlást (trágyázást, tápsó kijuttatását) is már el kellett végezni. Ha a gyepszellőztetést elmulasztottuk, jót tesz a fűnek, ha ezután megtesszük. A gyepszellőztetésre azért van szükség,

mert  nagy terhelésnek kitett fű talaja tömörődött,  vagy filcesedett, illetve az árnyékos gyep elmohásodott. Az ilyen talajon élő gyep gyökere nem fejlődik megfelelően a gyenge vízfelhasználás és az oxigén hiánya miatt. A kereskedelemben kapható gyepszellőztetésre kialakított eszközökön kívül ezt a munkát elvégezhetjük, ha egy  ásóvillával végigszúrkáljuk a gyepet. De megtehetjük ezt a cipőtalpunkra erősített 2db 50 cm hosszú léccel, melyekbe előzőleg lefelé álló szögsorokat ütöttünk, és ezekkel átjárkáljuk a gyepet.

A fűnyírás gyakorisága függ

·        a gyep igénybevételétől,

·        a nyírás magasságától,

·        a fű fajtájától,

·        a talaj minőségétől, stb.

Általában, ha egy átlagos füvesített területet elemezünk, akkor a következő összefüggésekre legyünk figyelemmel:

·        Alacsony fű magassághoz (3-5 cm) gyakoribb nyírás szükséges. Előnye: az esetleges gyomok magzás előtt lenyíródnak. Ha száraz időben nyírunk  a fűnyesedéket nem kell eltávolítani. Ez véd a kiszáradástól, és némi tápanyag utánpótlást jelent. Viszont a gyep filcesedését elősegíti. Az alacsony fű kevésbé árnyékolja a talajt, jobban kiszárad [1]a föld.

·        Magasabb mérethez (6-8 cm) ritkábban kell nyírni a füvet, jobban beárnyékolja a talajt, a nyírás okozta stressz ritkábban éri, így erőteljesebb a gyökérképződés és ezért dúsabb lesz a fű.

Öntözés A gyep használhatósága és kellemes látványa – elegendő csapadék hiányában – megkivánja az öntözést, amit ideális esetben napnyugta után érdemes elvégezni az alábbiak mérlegelésével:

·        Nagy melegben gyakrabban kell locsolni.

·        A locsoló készülék minél finomabb permetet szórjon szét, mert az erős, hosszantartó víznyomás tömöríti, megkérgesíti a talajt, így a víz nem jut le  a gyökerekhez.

·        Törekedjünk a gyep szárazságtűrő képességének növelésére azáltal, hogy a gyö kérzetet kényszerítsük a talaj mélyrétege irányában növekedni.

·        A szükséges vízmennyiséget ritkábban, nagyobb mennyiségben locsoljuk ki, hogy a talaj mélyebb rétege átnedvesedjen. Ha gyakran rövidebb ideig locsolunk, akkor csak a talaj felső rétege nedvesedik át. Ebben az esetben a gyökérzet elsekélyesedése következik be, mivel a gyökerek mindig a nedves feltalajban maradnak. Ha nagy szárazságban, locsolás hiányában a feltalaj kiszárad, a gyökerek is elpusztulnak.

A gondozott gyep meghálálja a fáradságot, mert a sokezer fűszál ugyanúgy mint a fák oxigént bocsát ki.

 
(Ács Kata)

Szintetikus sportpálya burkolat készités

Szintetikus sportpálya burkolat készités
NYÁR | TAVASZ - ŐSZ | Járda, kocsibeálló, terasz, udvar felújitás | beton dekor | Kerti-Tippek | AKCIÓK

5 rétegű szintetikus sportpálya burkolat kültérre, beltérre ( teniszpálya, iskolaudvar, játszótér, stb...)

Ft 5000.00

Aquashield Ultimate professzionális felületvédelem

Aquashield Ultimate professzionális felületvédelem
Felület impregnálás | NYÁR | TAVASZ - ŐSZ | Járda, kocsibeálló, terasz, udvar felújitás | beton dekor | Kerti-Tippek

Aquashield ultimate egy új fejlesztésű vízlepergető impregnáló termék. A nanotechnológiai alapokon fejlesztett termék átalakítja a porozus felületű anyagok - mint pl. beton, terméskő, agyagkerámia, cserép, márvány, mészkő, travertine, stb. - felszinének tulajdonságait, és megvédi őket a víz, és vízpára hatásaival szemben.

Ft 4600.00

Betonteraszok építése - felújítása - átalakítása

beton dekor | Kerti-Tippek

Betonteraszok kialakítása

Ft 1.00

Tavaszi kertrendezés

Tavaszi kertrendezés
NYÁR | TAVASZ - ŐSZ | Kerti-Tippek | AKCIÓK

Tavaszi kertrendezési Akciónk keretében rendelje meg Otthona kertjének kitakarítását! Most csak óránként 1800 ft átalánydíjon kollégáink kitisztítják, rendbeteszik a gyepet, legallyazzák, kivágják, felvágják az esetleges útban lévő fákat, elültetik az Ön által igényelt növényeket. stb.. tehát általában mindent elvégeznek amire Önnek szüksége lehet ilyenkor..Kérdésével igényét a megrendelés oldalon, vagy az elérési telefonszámon jelentheti Az akció április végéig érvényes!

Ft 1800.00

Kerti utak építése felújítása

beton dekor | Kerti-Tippek

Kerti betonutak betonjárdák, egyedi kialakítású teraszok, esztrichből betonból

Ft 2000.00
 
Oldalak: | 1 |

zeolit, fűnyírás, kertfenntartás, kertépítés, öntözőrendszer, telepítés, gazolás, kertészeti, munkák, síkosság, mentesítés, útsó, zöldterület rendezés, útszórósó, kerítés, útsó, akció, kertrendezés, jégmentesítő, kertépítés, füvesítés, zeolit, tereprendezés, fűnyírás, síkosság, mentesítő, útsó, útkáli, csúszásmentesítő, jégmentesítő, fűnyírás, hóeltakarítás, zöldterület, fenntartás, kertépítés, gallyazás, metszés, fakivágás, földszállítás, műtrágyázás, zöldterület, fenntartás, útszóró, sószóró, sószórás, szórás, útsó, akciós, gépek, eszközök, eladása.

gyepszőnyeg

idegenvezetés

csúszásmentes beton

ecoclean

zeolit

cukor eladás

aukciók

Horvátországi apartmanok

olcsó szállás

kinai piac

teenmodel

olcsó repjegy

betoncsiszoló

brandstock

fogyókúra tippek

zeolit depo

villám fogyókúra

callgirl service

betoncsiszolás

mininova

parketta felújítás

fogyokura

betoncsiszolás

kabrio

betonozás

gránit

padlócsiszolás

marble polishing